Bel mij op 0412-61 77 33 of klik hier en ik bel u terug!
Haardtotaalmarkt > Hulp bij uw keuze

Hulp bij uw keuze

Hulp bij de keuze van de haard.

Al sinds de oertijd is de mensheid gefascineerd door vuur. In zekere zin waren we er zelfs eeuwenlang rechtstreeks afhankelijk van. Het verwarmde ons, gaf ons bescherming en hielp ons bij de bereiding van ons dagelijks voedsel. Vandaar ook dat de moderne mens een vuur in de woonkamer zo gezellig vindt. Liefde voor het vlammenspel zit ons in de genen.”

Wanneer u kiest voor een haard of kachel op gas dan kiest u voor sfeer, gemak en comfort. Met één druk op de knop ontsteekt u de haard en geniet u direct van een prachtig en natuurlijk vlammenspel. Vervolgens kunt u de temperatuur in huis eenvoudig regelen met een afstandsbediening. Met zoveel gemak genieten van een haard, kan niet anders betekenen dan dat dit de ideale plek wordt om te ontspannen.

Wanneer u kiest voor stoken op hout dan kiest u voor een duurzame manier van stoken. Hout valt namelijk onder hernieuwbare energie. Hernieuwbare energie heeft als kenmerk dat die onuitputtelijk is in tegenstelling tot fossiele brandstoffen als olie, aardgas of steenkolen. Hout wordt beschouwd als hernieuwbaar omdat het vernieuwd kan worden in dezelfde periode als het gebruikt wordt door de mens. Daarnaast kan de as van het hout gebruikt worden als compost.

Elektrische haarden zijn een goed alternatief voor huishoudens die geen hout- of gashaard kunnen of willen plaatsen, maar toch de sfeer in de woning willen verhogen. Er zijn qua design en vormgeving diverse soorten modellen verkrijgbaar: ingebouwd in een schouw of geïntegreerd in een compleet meubelstuk. En het enige dat u nodig heeft is een stopcontact! Naast praktische argumenten zijn er ook financiële argumenten waarom u voor een elektrische haard zou kiezen.

Open of gesloten systeem.

Daarnaast is de keuze voor een open of een gesloten verbranding net zo belangrijk. ‘Open verbranding’ wekt misschien de indruk dat we het over een open haard hebben, zonder ruit maar dit is niet het geval. Een open verbranding is de benaming voor het systeem waarbij de lucht voor de verbranding uit de ruimte wordt gehaald waar de haard of kachel staat. Het is belangrijk te weten dat, wanneer u kiest voor een houthaard of kachel, een goede ventilatie van de woning vereist is. Diverse houtkachels zijn voorzien van buitenluchtaansluiting en kunnen desgewenst als gesloten toestel worden aangesloten.

Bij gashaarden en kachels daarentegen is er de keuze voor een gesloten verbrandingssysteem, waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding direct van buiten wordt gehaald en de rookgassen door één en hetzelfde kanaal weer afgevoerd. Hierdoor kan de afvoer in veel gevallen eenvoudig worden uitgemond door de geven( via het dak is natuurlijk ook mogelijk). Dat betekent dat u flexibeler bent met betrekking tot de exacte plek waar de haard komt te staan.

Stook naar het vermogen dat u nodig heeft, overcapaciteit is niet goed voor de warmte in de ruimte en niet goed voor de haard. Bekijk hieronder wat uw gewenste vermogen is voor de te verwarmen ruimte. 

 

Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u z.s.m. terug!

Naam:
*
Telefoon:
*
Opmerkingen:
Verzenden

Helaas konden wij uw terugbelverzoek wegens technische redenen niet versturen.

Uw terugbelverzoek is verstuurd

Zoeksuggesties
Meer zoekresultaten
LinkButton