Bel mij op 0412-61 77 33 of klik hier en ik bel u terug!
Haardtotaalmarkt > Het gebruik van de haard

Het gebruik van de haard

Tips

Hieronder vindt u een aantal nuttige tips met betrekking tot het gebruik en onderhoud van de haard en de vereiste voor een haard.

Jaarlijks vinden er naar schatting 4000 binnenbranden plaats, waarbij het rookkanaal de boosdoener is. Zorg daarom ten alle tijden dat u een vakkundig advies heeft gekregen welke maat rookkanaal bij uw kachel of open haard past.

Zorg te allen tijden voor een goede trek. Bij een gesloten toestel gaat dit via het concentrisch (dubbelwandig) kanaal, wat zowel de afvoer als de toevoer van de verbrandingslucht verzorgt. Bij een open systeem komt de verbrandingslucht uit de ruimte waar het toestel staat en gaat de verbrandingslucht via een geïsoleerd kanaal naar buiten. U heeft een goede trek als de rookgassen snel doorstromen én weinig afkoelen.

Zorg bij een gesloten schouw altijd voor voldoende convectieroosters , hierdoor kan de stralingswarmte de omkasting verlaten. Deze moeten minimaal 30 cm onder het plafond zitten, hiermee voorkomt u zwarte plekken op het plafond.

Allesbranders bestaan niet, let goed op wat u gebruikt als stookmateriaal. Het beste is om ovengedroogd hout te stoken. De voordelen: Direct en perfect stoken, geen ongedierte, een schone verbranding en een hoog rendement.

Houd de ruit schoon. Bij een gaskachel kan er witte aanslag komen op uw ruit, door deze meteen te verwijderen voorkomt u dat het inbrandt. Bij een houtkachel krijgt u roetaanslag dit is minder schadelijk maar kan ook inbranden. Hoe schoner de ruit hoe beter het beeld is op het vlammenspel.

 

Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u z.s.m. terug!

Naam:
*
Telefoon:
*
Opmerkingen:
Verzenden

Helaas konden wij uw terugbelverzoek wegens technische redenen niet versturen.

Uw terugbelverzoek is verstuurd

Zoeksuggesties
Meer zoekresultaten
LinkButton